Usein kysytyt kysymykset
työnantajat

Tältä sivulta löydät työnantajien usein kysytyt kysymykset Jobportal-työnhakusivustosta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tai haluat lisätietoja, paras tapa ottaa meihin yhteyttä on lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@jobportal.fi tai soittaa numeroon +020 734 6902.

Työpaikkailmoituksen lähettäminen

Voit lähettää työpaikkailmoituksen ilmaiseksi rekisteröitymällä työnantajaksi tai kirjautumalla sisään, jos sinulla on jo työnantajatili. Rekisteröityessäsi sinulta kysytään nimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja salasanan luomista. Suosittelemme, että valitset työsähköpostiosoitteen. Rekisteröityminen ei sido sinua mihinkään. Rekisteröidy työnantajaksi  tästä .

 

Rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee täyttää yrityksesi tiedot. Lisää logosi ja yritysprofiilisi yritysprofiiliisi. Työpaikkailmoitusta varten tarvitset työpaikan tiedot, ilmoituksen tekstin, kansikuvan ja URL-osoitteen, johon haluat saada hakemuksia (*valinnainen).

Etsimme Jobportalille ilmoituksia avoimista julkisista lähteistä, kuten TE-palveluista. Työpaikkailmoituksesta näkyy, onko lähde TE-palvelut ja siksi hakemus ohjataan myös TE-palveluiden verkkosivuilla ilmoitettuun osoitteeseen. Luomme sinulle automaattisesti tilin palveluumme, kun olemme hakeneet työpaikkailmoituksen avoimesta lähdekoodista. Tunnuksellasi voit muokata työpaikkailmoitusta, esimerkiksi sen sisältöä, ulkoasua tai mihin saapuvat hakemukset ohjataan. Jos muutoksia ei tehdä, hakemukset välitetään aina automaattisesti siihen osoitteeseen, jonka annoit TE-palvelun verkkosivuilla työpaikkailmoituksen jättämisen yhteydessä. Kun saat hakemuksesi ilmoituksellesi työportaalissa, ilmoitamme sinulle sähköpostitse. Suosittelemme, että vaihdat salasanasi ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä.

 

En saanut uutta salasanaa
Lähetämme uuden salasanasi sähköpostiosoitteeseen, jonka annoit ”Unohditko salasanasi?” Palauta se tästä” -kenttä kirjautumissivulla. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

 

Tilin poistaminen

Jos haluat poistaa sinulle luodun tilin, ota yhteyttä  asiakaspalveluun .

Voit julkaista työpaikkailmoituksen kirjautumalla sisään työnantajana. Jos kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa rekisteröitymisen jälkeen, sinun tulee täyttää yrityksesi tiedot Omat tiedot -osiossa. Lisää yrityksesi nimi, rekrytoijan nimi ja sähköpostiosoite, yrityksen puhelinnumero, logo, y-tunnus ja osoite. Voit myös lisätä yrityksen verkko-osoitteen ja yritysprofiilin. Nämä tiedot näkyvät työpaikkailmoituksesi lopussa. Jos työ on julkaistu avoimesta lähteestä, osa yrityksesi tiedoista on jo täytettynä.

Tilin jakaminen toisen henkilön kanssa

Voit jakaa yritysprofiilisi tärkeiden ihmisten kanssa lisäämällä heidän nimensä ja sähköpostiosoitteensa ”henkilötiedot”-osioon. Lisätyt käyttäjät saavat sähköpostiosoitteen, jossa on tunnus sisäänkirjautumista varten. Nämä ihmiset saavat myös samat sähköpostit kuin profiilin luoja ja näkevät kaiken, mitä profiilin luoja näkee. Kun poistat käyttäjän luettelosta, hän ei voi kirjautua sisään profiiliinsa aiemmin saamillaan tunnuksilla. Voit lisätä saman käyttäjän uudelleen poistamisen jälkeen. Heille lähetetään sitten uudet kirjautumistiedot.

Huomautus: Et voi lisätä työnantajaprofiiliisi käyttäjää, joka on jo rekisteröitynyt työnhakijaksi Jobportalissa.

Työpaikkailmoituksen uudelleenaktivointi

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näet, järjestelmä tallentaa myös vanhentuneet julkaistut työpaikkailmoitukset. Voit palata vanhoihin työpaikkailmoituksiin ja tarkastella niiden tilastoja. Voit myös aktivoida vanhan työpaikkailmoituksesi uudelleen. Löydät vanhat työpaikkailmoituksesi kohdasta ”ei-aktiivinen”. Jos olet aiemmin ostanut kampanjapaketin mainokselle, jonka haluat aktivoida uudelleen – voit aktivoida sen huoletta, uudelleenaktivoinnista ei veloiteta. Jos haluat aktivoida uudelleen kampanjapaketin kyseiselle mainokselle, voit tehdä sen napsauttamalla mainoksessa aktivoinnin jälkeen ”Osta kampanjapaketti”.

En voi julkaista työpaikkaa

Jos saat virheilmoituksen työpaikkaa julkaiseessasi, ota yhteyttä  asiakaspalveluun . Ratkaisemme ongelmat aina mahdollisimman pian ja olemme sinuun yhteydessä.

Voit muokata työpaikkailmoitusta kirjautumalla sisään tunnuksillasi ja valitsemalla ’Avaa’-painikkeen. Ilmoituksen ylä- ja alareunasta löydät Muokkaa-painikkeen. Muista tallentaa ilmoitukseen tekemäsi muutokset klikkaamalla ilmoituksen lopusta Julkaise. Voit esikatsella ilmoitusta ennen sen julkaisemista.

 

Jos haluat poistaa työpaikkailmoituksen, sinun tulee kirjautua sisään ja valita työpaikkailmoituksen alta ”Poista”.

Voit lisätä useita yrityksiä samalla käyttäjätunnuksella. Voit vaihtaa yritystä sivun vasemmasta reunasta ja luoda täysin räätälöityjä työpaikkailmoituksia ja kampanjoita eri yrityksille. Voit lähettää uuden työpaikkailmoituksen painamalla ’lähetä työpaikka’ tai ’ luo uusi työpaikka ’ ja täyttämällä tiedot lomakkeeseen.

Löydät yrityksesi profiilista saadut hakemukset työpaikkailmoituksesta. Saat ilmoituksen sähköpostitse, kun olet vastaanottanut uusia hakemuksia ilmoitukseen. Työportaalin avulla voit kommunikoida suoraan hakijan kanssa ja suorittaa seuraavat rekrytointiprosessin vaiheet helposti

Voit kirjautua sisään yritysprofiiliisi antamalla sen luomiseen käyttämäsi sähköpostiosoitteen ja salasanan. Jos sen sijaan olet saanut meiltä sähköpostin, jossa kerrotaan, että työpaikkasi on julkaistu Jobportalissa, voit kirjautua sisään tässä sähköpostissa annetuilla tunnuksilla. Suosittelemme, että vaihdat salasanasi aina ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Löydät vanhentuneet työpaikkailmoitukset profiilistasi kohdasta ”ei-aktiivinen”. Voit aktivoida ne uudelleen.

 

Et voi käyttää samaa sähköpostiosoitetta rekisteröityäksesi työnantajaksi ja työnhakijaksi. 

Jos et pääse kirjautumaan profiiliisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse, chatissa tai puhelimitse.

Työpaikkailmoituksen lähettäminen Jobportalissa on tällä hetkellä markkinoiden halvin ja ehkä helpoin ratkaisu työnhakijoiden tavoittamiseen. Jo tuhansia ihmisiä vierailee työnhakusivustollamme joka kuukausi. Kävijämäärämme kasvaa koko ajan ja uusia työnhakijoita ilmoittautuu joka päivä.

 

 • Hanki hakemuksesi yhteen paikkaan, jossa hakijoiden vertailu on helppoa.
 • Mahdollisuus järjestää hakijoita heidän soveltuvuutensa mukaan tehtävään.
 • Mahdollisuus jättää hakijasta muistiinpanoja muille rekrytointiprosessissa mukana oleville henkilöille.
 • Voit kutsua muita rekrytointitiimin jäseniä mukaan rekrytointiprosessiin.
 • ATS-järjestelmän kautta voit helposti pitää yhteyttä hakijaan rekrytoinnin etenemisestä.

Jos haluat varmistaa, että mainoksesi tavoittaa oikean kohdeyleisön, kampanjapakettimme varmistavat sen. Ammattimainen  kohdennettu rekrytointimainonta  takaa mainoksesi näkyvyyden. Kampanja varmistaa myös, että työpaikkailmoituksesi näkyy siellä, missä potentiaaliset työnhakijat viettävät aikaansa.

 

 • Tavoita enemmän hakijoita ja kohota työnantajakuvaasi sosiaalisessa mediassa.
 • Hallitse työnhakijoita ja luo heille positiivinen työnhakukokemus.
 • Palvelumme ovat ihanteellisia ensimmäiseen rekrytointiisi. 

Kampanjapaketit

Voit mainostaa työpaikkailmoitustasi Työportaalissa ja sosiaalisessa mediassa ostamalla kampanjapaketin. Työportaalissa on tällä hetkellä neljä erilaista maksullista kampanjapakettia yrityksesi rekrytointitarpeisiin. Lisätietoja kampanjapaketeista saat napsauttamalla  tästä .

Kampanjapaketti käyttää  Jobportalin kuvituksia . Asiakkaiden omaa brändikuvaa ei tällä hetkellä voi käyttää markkinoinnissa. Suosittelemme kuitenkin, että lisäät työpaikkailmoitukseen yrityksesi logon ja mahdolliset mainoskuvat. Voit myös lisätä mainokseesi erottuvia piirteitä käyttämällä erilaisia ​​tekstimuotoiluja.

Kampanjat vievät avoimen työpaikan sinne, missä hakija on. Näkyvyys hakijoiden älylaitteissa ja sosiaalisessa mediassa voi houkutella entistä enemmän passiivisia työnhakijoita. Passiivisia työnhakijoita ovat ne, jotka ovat valmiita vaihtamaan työpaikkaa, mutta eivät aktiivisesti etsi uutta tai ovat keskittyneet tiettyihin yrityksiin ja niiden avauksiin.

 

Kaikki yritykset eivät halua ostaa rekrytointipalveluja tukeakseen rekrytointiaan, koska se on kallista. He haluavat myös panostaa ensimmäisen työntekijänsä rekrytointiin, mutta eivät välttämättä tuhansia euroja. Työportaali luotiin täyttämään tämä aukko. Haluamme tarjota markkinoiden pienille toimijoille mahdollisuuden onnistuneesti rekrytoida ja löytää uusi työntekijä. Tarjoamme työnantajille edullisia kampanjapaketteja ilmoitusten näkyvyyden lisäämiseksi. Ilmoittamalla työpaikkaa Jobportalissa tavoitamme aktiiviset työnhakijat rekrytointikanavien, sähköpostin ja kohdistetun sosiaalisen median kautta.

 

Kannattavin kampanjapaketti työnhakijoiden tavoittamiseen on  Sosiaalisen median tähti . Työpaikkailmoitus näkyy etusivulla ensin hakutuloksissa ja kohdistettuna sosiaalisessa mediassa hintaan 50 € tai määrittämäsi summa. Mainonnan toteuttaa ammattimainen  markkinointitoimisto Mediaspark .

 • Koska parhaat hakijat eivät välttämättä etsi aktiivisesti uutta työtä, mutta ovat silti avoimia uusille mahdollisuuksille.
 • Kohdennettu digitaalinen mainonta on murto-osa rekrytointitoimiston kustannuksista.
 • Markkinointitoimisto vastaa mainoksen tehokkaasta jakamisesta kohdeyleisölle sosiaalisessa mediassa.
 • Markkinointitoimistolla on ajan tasalla olevaa osaamista nopeasti muuttuvassa digitaalisessa maailmassa.

Tiesitkö, että työnhaun mainostamista sosiaalisessa mediassa rajoittavat syrjivät käytännöt? Mainoskohdistuksen tehneet tietävät jo kuinka huono kohdistus voi pilata koko kampanjan tulokset. Huono rekrytointikampanja voi vaikuttaa negatiivisesti muihin yrityksesi kampanjoihin, joita käsitellään samalta mainostililtä. Emme halua tätä sinulle ja siksi kehotamme sinua käyttämään työnhakusivustoiksi jo tunnistettuja sivustoja työpaikkailmoitukseen sosiaalisessa mediassa. Sivustot, jotka on jo tunnistettu liittyvän työnhakuun sosiaalisessa mediassa, kuten Jobportal , tavoittavat käyttäjät paremmin.

 

Ilman lisärahoitusta ostettu sosiaalisen median tähtikampanjan työpaikkailmoitus saa keskimäärin 250 lukukertaa. Tähän vaikuttavat sellaiset tekijät kuin itse avoin työpaikka, alan suosio ja työnantajakuva yrityksestä. Suosituimmilla sektoreilla Sosiaalisen median tähtikampanjalla ilman lisärahoja on keskimäärin 450 lukukertaa.